Korábban próbálkoztam különböző receptekkel, de bevallom, ennek a fűszerkeveréknek az íze jobban bejött a családnak, mint a külön hozzáadott fűszerek eredménye.
Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olaj vagy kókuszzsír
500 g darált hús
só, bors, fűszerpaprika, kömény ízlés szerint
1 nagy konzerv vörösbab
1 kis konzerv fehérbab
1 kis konzerv kukorica
2 cs. mexikói chilis bab alap
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Tudom, hogy a fűszerkeverék miatt nem kellene só, de én szeretem a darát húst fűszerezni, és egy kicsit főzni, mielőtt a többi hozzávalót hozzáadom. Tehát sózom, fűszerpaprikát, csípős füstölt paprikát és köményt adok hozzá, kicsit hagyom az olajpon pirulni, és felöntöm vízzel. (A vizet általában felforralom, és úgy öntöm hozzá, hogy a hús ne hüljön le nagyon.)