Ezt a receptet a mindmegette holapján találtam pár éve. Nagyon szeretem, mert egyszerű, de nagyszerű.
Hozzávalók:
1 tojás
50 dkg túró
9 evőkanál búzadara
csipet só
ízlés szerint cukor (az eredeti recept szerint nem kell, de egy teáskanállal tehetük bele).
Főzés után:
pirított zsemlemorzsa
cukrozott tejföl (én kristálycukorral szeretem, mert imádom, ha kicsit ropog a fogam alatt a cukor)
Elkészítés:
Feltesszük a vizet főni, közben egy kis olajjal megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A gombóc hozzávalóit kézzel összedolgozzuk.
Enyhén benedvesített kézzel gombócokat formázunk és lobogó sós vízbe dobjuk. Kb. 10 percig főzzük.
Jól lecsepegtetjük a gombócokat, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Ízlés szerint cukrozott tejföllel tálaljuk.
Ízlés szerint cukrozott tejföllel tálaljuk.