Tejszínes gombapaprikás



Jóval kisebb adagot szoktam készíteni, de most csak 750 g-os kiszerelésben kaptam csiperkét. És persze vettem hozzá egy csomag gomba mixet is, hogy feldobja... Ez így 2 ebédre volt elég négyünknek, tehát felezhető a mennyiség.

Hozzávalók:
750 g csiperke gomba
300 g gomba mix
só, bors
kevés olaj
2 vöröshagyma (apróra vágva)
1 paradicsom (meghámozva, apróra vágva)
1 paprika (apróra vágva)
3 babérlevél
fűszerpaprika
500 ml főzőtejszín
3 ek liszt

A gombákat kicsit beáztatom, alaposan átmosom (nem pucolom!), és szeletekre vágom. 


(Sajnos a kép a vaku ellenére elég sötét lett, de látszik, hogy a csiperkét szeleteltem, a laskagombát kisebb darabokra vágtam, a kisebb gombákat egészben hagytam.)

Normál esetben egy kis olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a gombát. Bevallom, én ennél lustább vagyok, és mivel nem éreztem még hátrányát, és egy edénybe bepakolom a felszeletelt gombát, ráteszem a zöldségeket, meglocsolom egy kis olajjal, sózom, borsozom, és így teszem fel
(így nem kell két edényt mosogatnom).

Sülés közben enged egy kis levet.


























Amikor nagyjából elfő a leve, hozzáadok egy kis fűszerpaprikát, majd felöntöm vízzel. Beleteszem a babérleveleket, és hagyom főni.
Ha megpuhul, egy mélyebb tálkában csomómentesre keverem a lisztet egy kis tejszínnel, majd apránként hozzáöntöm az össze tejszínt. Egy kis vizet is tehetünk bele attól függően, hogy mennyi van a gombán. Ráöntjük a gombára, összekeverjük, egyszer felforraljuk, és már tálalhatjuk is.
Általában galuskával kínálom, de ehetjük tésztával, tarhonyával, esetleg feldobhatjuk vele a sült húsunkat és krokettünket.