Próbáltam már több receptet is, de cukker receptje jött be a legjobban. Ízletes, ropogós gofrik lettek.
Margarin helyett vajat, cukor helyett barnacukrot használtam (így kicsit barnább lett, de nagyon finom!). Kész csoda volt, hogy hármat le tudtam egyszerre fényképezni, mert elkapkodták, ahogy sütöttem. :)
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
4 db tojás
2.5 dl tej
12 dkg vaj
1 ek barnacukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval felverjük, félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel összekeverjük, majd hozzáaduk az olvasztott vajat és apránként a tejet. A tojások fehérjét beleforgatjuk a tésztába.
Az előmelegített gofrisütőt kenőecsettel beolajozzuk, belemerjük a masszát, és megsütjük. (Nekem van egy kis méretű merőkanalam szószokhoz, az méretben nagyon passzol.)
Lekvárral, Nutellával, pudinggal tálaljuk.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
4 db tojás
2.5 dl tej
12 dkg vaj
1 ek barnacukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjét a sóval felverjük, félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel összekeverjük, majd hozzáaduk az olvasztott vajat és apránként a tejet. A tojások fehérjét beleforgatjuk a tésztába.
Az előmelegített gofrisütőt kenőecsettel beolajozzuk, belemerjük a masszát, és megsütjük. (Nekem van egy kis méretű merőkanalam szószokhoz, az méretben nagyon passzol.)
Lekvárral, Nutellával, pudinggal tálaljuk.