Vega gömbcukkini


Hozzávalók:
2 db gömbcukkini
1 bögre rizs
1 ek. vaj
1 nagy doboz főzőtejszín
2 paradicsom
1 kis fej hagyma
1 ek olaj

bors
1 tk. kakukkfű
fél tk. rozmaring
10-15 dkg sajt

Elkészítés:
A jól átmosott rizst vajon megpirítjuk, és a rizzsel megegyező mennyiségű vizet adunk hozzá. A legkisebb lángon fedő alatt, kevergetés nélkül félkészre főzzük. A cukkiniket kettévágjuk, a közepét kikaparjuk. A cukkini kikapart belsejét, a paradicsomot (aminek a héját előtte lehúzzuk) és a hagymát felkockázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, beletesszük a felkockázott zöldségeket és a fűszereket. Amikor kissé megpuhultak, hozzáadjuk a közben elkészült rizst, és felöntjük annyi tejszínnel, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen, majd beletöltjük a cukkinikbe.
 


























Sajtot reszelünk rá, és készre sütjük.


Kínálhatjuk bármilyen körettel, mi salátával ettük. Nyáron nagyon kellemes, nem túl nehéz étel.