Hozzávalók:
1 vöröshagyma
kevés olaj vagy kókuszzsír
só, bors
1 kis zacskó fagyasztott zöldborsó
1 púpos ek. liszt
1 ek vaj
tej
ízlés szerint ecet, cukor (én egyiket sem szeretem benne)
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A borsót leöblítjük, a hagymára öntjük. Kevés vízzel felengedve puhára főzzük.
A vajon a lisztet kissé megpirítjuk, felöntjük annyi tejjel, hogy folyamatos kevergetés közben sűrű, de még keverhető állagú besamell-mártást kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, és a megfőtt borsóhoz öntjük. Összefőzzük, majd fasírttal vagy tükörtojással kínáljuk.
kevés olaj vagy kókuszzsír
só, bors
1 kis zacskó fagyasztott zöldborsó
1 púpos ek. liszt
1 ek vaj
tej
ízlés szerint ecet, cukor (én egyiket sem szeretem benne)
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A borsót leöblítjük, a hagymára öntjük. Kevés vízzel felengedve puhára főzzük.
A vajon a lisztet kissé megpirítjuk, felöntjük annyi tejjel, hogy folyamatos kevergetés közben sűrű, de még keverhető állagú besamell-mártást kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, és a megfőtt borsóhoz öntjük. Összefőzzük, majd fasírttal vagy tükörtojással kínáljuk.