Töltött padlizsán


Hozzávalók:
3 db padlizsán
1 fej hagyma
2 paradicsom
1 darált csirkemell

bors
1 kk kakukkfű
csipet rozmaring
füstölt paprika ízlés szerint
fűszerpaprika
1 bögre rizs
1-2 dl főzőtejszín
reszelt sajt



























Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, késsel bevágjuk (vigyázva, hogy a héját ne vágjuk át), majd a vágott egy kis olajon a vágott felét megsütjük. Így könnyebb kivájni a közepét.



























Egy kiskanál segítségével kivájjuk a belsejét.



























(Ha van, aki nem szereti a héját, meg is pucolhatjuk a padlizsánt, és tölthetjük a tölteléket kis tálkákba is. )
A hagyma egy részét megdinszteljük egy kis vajon és olívaolajon, majd hozzátesszük a jól megmosott és lecsepegtetett rizst. Sózzuk, majd ugyanannyi (1 bögre) vízzel felöntjük. Nem szabad teljesen megfőzni, mert akkor a sütőben szétfő. 

A húst, a padlizsánt és a megpucolt paradicsomot is felkockázzuk. 



























A húst egy robotgépben ledaráljuk (ha nincs ilyen gépünk, darált húst veszünk). 
A hagymát üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús megsül, megszórjuk paprikával, hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomot, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Amikor elpárolódik a zöldségek leve, öntünk rá kb. 1 dl főzőtejszínt. 


























Megszórjuk sajttal. (Én kétféle házi gomolya sajtot kevertem össze egy kis trappista sajttal. Így jobban megpirul, de a házi sajt nagyon finom ízt ad.)