Amikor láttam Audry receptjét, nem gondoltam, hogy ilyen finom lesz a végeredmény! Én fűszerpaprikát is tettem a fasírtba, úgy jobban hasonlít az eredeti fasírthoz.
Hozzávalók:
9 + 1 db tojás (9 db tojásból rántotta + 1 nyers)
4 db szikkadt zsemle
tej a zsemle áztatásához
olaj a tojás sütéséhez
1 kis db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fűszerpaprika, őrölt chili
1 bögre zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A petrezselymet felaprítjuk. 9 tojást sózunk, borsozunk és felverünk. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, és a tojást ráöntve rántottát készítünk. A zsemléket kicsavarjuk, az ujjunkkal jól összedolgozzuk a rántottával és a többi hozzávalóval. Ha gyerekek is vannak, osszuk ketté, és a felébe tegyünk chilit. (Isteni lesz az enyhén csípős fasírt!)
Hozzávalók:
9 + 1 db tojás (9 db tojásból rántotta + 1 nyers)
4 db szikkadt zsemle
tej a zsemle áztatásához
olaj a tojás sütéséhez
1 kis db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fűszerpaprika, őrölt chili
1 bögre zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A petrezselymet felaprítjuk. 9 tojást sózunk, borsozunk és felverünk. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, és a tojást ráöntve rántottát készítünk. A zsemléket kicsavarjuk, az ujjunkkal jól összedolgozzuk a rántottával és a többi hozzávalóval. Ha gyerekek is vannak, osszuk ketté, és a felébe tegyünk chilit. (Isteni lesz az enyhén csípős fasírt!)
A massza viszonylag lágy, így könnyebb, ha először a kis kupacokat teszünk a zsemlemorzsába, majd megmossuk, megtöröljük a kezünket, és száraz kézzel forgatjuk meg őket a morzsában. Mindkét oldalát megsütjük.