Sajtos, sajtos-bacon-ös és sajtos-sonkás krumplis kifli




























Úgy volt, hogy egész napos külső programunk lesz, ezért ki kellett találnom, hogy mit együnk unalmas szendvics helyett. A nosalty oldalán található kifli receptet ötvöztem egy kis baconnel, sonkával és sajttal, hogy tartalmasabb legyen. Ez 3 adag, de könnyen kiszámolható az egy adagos mennyiség. 
Természetesen esik az eső, így sajnos benti nasi maradt. :(

Hozzávalók:

60 dkg sós vízben főtt burgonya
2,1 dl tej
1 tk cukor
6 dkg friss élesztő
72 dkg liszt
12 ek (0,8 dl) olívaolaj
3 db tojássárgája
3 kávéskanál só
1 csomag bacon
sajt ízlés szerint (25-50 dkg, attól függően, mennyit teszünk a kiflibe és a tetejére)
a tetejére 1 db tojás (felverve), és
ízlés szerint szezámmag, köménymag, sajt

Elkészítés:

A felkockázott burgonyát megfőzzük sós vízben, majd összetörjük. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és letakarva, meleg helyen kb. egy órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk, majd vékonyan kerekre nyújtjuk. A köröket pizzavágóval 8 cikkre vágunk, és igény szerint töltjük baconnel, sonkával, sajttal.



























Feltekerés után sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással, és megszórjuk sajttal vagy magokkal.