Paprikás krumpli



























A házban elzárták a gázt egy napra, így ki kellett találnom, mit készíthetek elektromos serpenyőben. Ez jutott eszembe.

Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
1 fej hagyma
1 paradicsom
4 burgonya
fél-egy szál kolbász (mérettől függően)
1 paprika

bors
1 tk. fűszerpaprika
1 tk. paradicsompüré (elhagyható)

Elkészítés:
A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apróra vágjuk. A burgonyákat hosszában 4-6 felé vágjuk. A hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már elfőtt a leve, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a krumplit, és fedő alatt megfőzzük. Ha van, tehetünk bele egy tk. paradicsompürét, jobb lesz az íze, és krémesebbé is válik. Amikor már megfőtt a burgonya, hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt, és összerottyantjuk. Nem szükséges sűríteni, az összeaprított zöldségek kellő sűrűséget biztosítanak. Friss kenyérrel tálaljuk.
Én villával, a krumplikat összenyomva szeretem enni, így felszívja a szaftot.