Hozzávalók:
5 dkg szeletelt mandula
10 dkg egész mandula
1 l tej
10 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
5 dl tejszín
2 ek keményítő
1 fahéjrúd
Elkészítés:
A keményítőt, a cukrot és egy kis tejet csomómentesre keverjük, félretesszük. Az egész mandulát durvára vágjuk. A szeletelt mandulát egy teflon edényben zsiradék nélkül megpirítjuk. A maradék tejjel felöntjük, beletesszük a fahéjat, és a durvára vágott mandulát, és pár percig főzzük, (de nem forraljuk). A keményítőt hozzáöntjük, hagyjuk, hogy egy kicsit sűrűsödjön, majd leturmixoljuk.
Lehűtjük, és így, vagy akár csokidarabokkal kínáljuk.
Annyira gyorsan elfogyott, hogy csak egy kis tálkányit tudtam megmenteni a fotózáshoz. :)