Hozzávalók:
5 tojás fehérje
80 g porcukor50 g finom kristálycukor60 g lisztcsipet só1/2 tk citromlé1/2 tk vanília kivonat vagy 1/2 csomag vaníliás cukor
100 g magas kakaótartalmú csokoládé
4 dkg vaj
fél csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk.
Felverjük a tojást a sóval, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és a citromlevet. Apránként, óvatosan keverve hozzáadjuk a porcukros lisztet. Sütőpapírral bélelt edénybe tesszük, majd alacsony hőfokon sütjük. Amikor a teteje szép zsemleszínű lesz, tűpróba után kivesszük. Fejjel lefelé rácsra fektetjük, így könnyen le tudjuk húzni a sütőpapírt róla.