Chips





























Eredetileg egy tepsiben süthető, egészséges verziót próbáltam ki, de akármilyen vékonyak voltak a szeletek, a közepük nyers volt, így azt nem is teszem közzé. A maradék felszelt krumplit gyorsan megsütöttem bő olajban. Finom lett, bár a papírtörlőn pihentetés ellenére is elég olajos maradt.

Hozzávalók:
6 burgonya
1 l olaj a sütéshez

fűszerpaprika

Elkészítés:
A burgonyát gyalun vékonyra szeljük, majd néhány órán át vízben áztatjuk, a vizet időnként cserélve. A sütés előtt egy tiszta konyharuhára helyezzük őket, a tetejét is szárazra töröljük, majd a forró olajban gyorsan kisütjük. Papírtörlővel felitatjuk az olajat, majd ízlés szerint fűszerezzük (sóval, fűszerpaprikával, füstölt sóval, chiliporral, kakukkfűvel stb.)