Bacon-ös-sajtos nokedli





























A Vakvarjú étterem receptjét az Újbuda c újságban találtam. Az eredeti receptet fotóztam (lejjebb látható), én aszerint változtattam, hogy mi volt itthon.

Hozzávalók:
500 g liszt
5 tojás
1 tk. só
1 dl tej
1 dl víz

250 g sajt (ha van, ementáli vagy pannónia)
150 g bacon
1 csokor újhagyma
3 dkg vaj

Elkészítés:
A bacont csíkokra, a hagymát karikákra vágjuk. Felteszünk egy nagyobb lábasban vizet. Míg felforr, a vajon kissé átsütjük a szalonnát és a hagymát, és félretesszük. Összekeverjük a lisztet, sót, a tojást, a tejet és a vizet. Amint összeáll, galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a lobogó, sós vízbe.
Amikor feljön, még 1-2 percig főzzük (a recept szerint azonnal kivesszük, amikor feljön a víz tetejére, de így is kissé kemény lett), majd leszűrjük, és a baconhöz adjuk. 
Zöldsalátával kínáljuk.

Estére megmaradt a fele (csak ketten vagyunk felnőttek), azt feldobtam 2 gerezd fokhagymával és 3-4 dl tejszínnel.

Hozzá kell tennem, hogy nekem a másik nokedli recept jobban bejött, mert lágyabbra sikerült, de lehet, hogy több vizet kellett volna bele tennem (a recept nem ír pontos víz mennyiséget, nekem elég folyósnak tűnt a tészta 1 dl vízzel).