Hozzávalók:
Fél kg sárgahüvelyű zöldbab
1 kisebb vöröshagyma
só, bors
2 babérlevél
1 tk fűszerpaprika
fél pohár tejföl
1 ek liszt
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Rászórjuk a paprikát, felöntjük egy pici vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket. 1 kanál lisztet összekeverünk fél pohár tejföllel és egy kis vízzel. Ha a bab megpuhul, belekeverjük a lisztes keveréket. Ízlés szerint ecettel, cukorral ízesítjük (én egyikből sem szoktam bele tenni).
Fél kg sárgahüvelyű zöldbab
1 kisebb vöröshagyma
só, bors
2 babérlevél
1 tk fűszerpaprika
fél pohár tejföl
1 ek liszt
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Rászórjuk a paprikát, felöntjük egy pici vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket. 1 kanál lisztet összekeverünk fél pohár tejföllel és egy kis vízzel. Ha a bab megpuhul, belekeverjük a lisztes keveréket. Ízlés szerint ecettel, cukorral ízesítjük (én egyikből sem szoktam bele tenni).