Virslis táska (túrós tésztával)




























A nosalty honlapján láttam ezt a receptet. Nagyon tetszett a könnyű tésztája, így kipróbáltam. Nem bántam meg, nagyon finom lett.

Hozzávalók:
8 darab bio virsli
1 dl langyos tej
1 tk cukor
3 dkg élesztő
40 dkg liszt
1 púpos vagy 1,5 csapott tk só
25 dkg tehéntúró
2 db tojás

8 dkg olvasztott vaj 


A tetejére:
1 tojás
10-15 dkg reszelt sajt (trappista és füstölt trappista)

Elkészítés:
A tejbe belekeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt.
A vajat félretesszük, és a többi hozzávalót a tejjel összekeverjük. Amikor összeállt, fokozatosan hozzáadjuk a vajat, majd konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük.























































Kelesztés után lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, óvatosan kilapítjuk (vigyázva, hogy a buborékokat ne nyomkodjuk ki), és nyújtófa segítségével kb. 1 cm vastag téglalapot formázunk. Hosszában elfelezzük, majd 8-8 db háromszöget formázunk.
Ezekbe beletekerjük a virsliket.
A tojást felverjük, megkenjük a táskák tetejét, majd rászórjuk a sajtot, és egy rövid ideig még kelesztjük.



























Egy részét sütőzacskóban, a másik részét zacskó nélkül sütöttem. A zacskó segített, hogy szépen megkeljenek, de abban sütve a virslik kidurrantak. A legjobb sütőzacskóban keleszteni, majd a zacskó tetejét levágva sütni.