A receptet Jamie Olivertől hallottam egy műsorában.
Hozzávalók:
250 g liszt
1 csipet só
150 ml víz
kevés olívaolaj (így mondta, én kb. 1 evőkanálnyit teszek bele)
Elkészítés:
A lisztet és a sót összekeverjük, majd összegyúrjuk a vízzel és az olajjal.
Pár percig állni hagyjuk, majd gombocókat formázunk, és kinyújtjuk. Ebből az adagból nekem 6 tortilla jön ki.
Talán itt látszik, milyen vékony:
Már nem tudom, hogy Jamie mivel töltötte, de én most a némi pulykahúst pirítottam és salátával (jégsaláta, kígyóuborka, paradicsom, kaliforniai paprika, hónapos retek) töltöttem, majd sajttal szórtam meg, és végül meglocsoltam egy kis sós, fokhagymás tejföllel. Még a kétéves kisfiam is megevett egy egészet!