Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek kókuszzsír
290 g csirkemell
só, bors
2 fehérrépa
2 sárgarépa
fél zeller
egy kis (kb 2 cm-es) gyömbér
150 g gomba
150 g fagyasztott borsó
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 tk tárkony
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, a csirkemellet felkockázzuk.
A felaprított hagymát a kókuszzsíron üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a csirkét, amit szintén sózunk, borsozunk. Felengedjük vízzel (vagy ha van, húslevessel).
Míg fő, a zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük (ha van, aki nem szereti a zellert, hagyjuk egyben, és a végén vegyük ki).
A gombát nem pucoljuk, de nagyon megmossuk, - ügyelve, hogy még véletlenül se maradjon rajta föld, - majd felszeleteljük.
A levesbe beletesszük a répákat és a zellert. 10 perccel később a gombát is. Amikor a répa már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a leöblített fagyasztott borsót. Beletesszük az összezúzott fokhagymát.
Amikor minden megpuhult, visszavesszük a hőfokot, és lassan, folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejszínt.
Elzárjuk a gázt, majd beleszórjuk a tárkonyt (ettől lesz sárgás a teteje). Nem szabad a tárkonyt korábban beletenni, mert rossz ízű lesz az amúgy nagyon finom leves.