Általában fokhagymával és köménnyel ízesítem a dagadót, de most változtattam egy kicsit.
Hozzávalók:
dagadó
só, bors, sertés fűszerkeverék
fokhagyma
fél doboz (alkoholmentes) sör
sütőzacskó
Azért nem írok arányokat, mert mindegy, mennyi húsunk van, a fűszereket úgyis a saját ízlésünk szerint adjuk hozzá. Fokhagymából sosincs elég, csak a sör arányán kell változtatni. 2 személyre elég negyed dobozzal, 8 főre mehet egy egész.
Elkészítés:
A dagadót kisebb darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk (még nem szórunk rá fűszerkeveréket, nehogy megégjen. Kevés zsíron megpirítjuk. Egy sütőzacskóba fűszerkeveréket teszünk. Beledobáljuk a húsokat, és a zacskót rázogatva elegyengetjük a fűszert a húsokon. Adunk hozzá néhány gerezd fokhagymát, fél doboz sört (hihetetlenül jó ízt ad a húsoknak!), majd a közben kissé kihűlt zsírt, amiben a hús sült. Bekötjük a zacskó száját, és előmelegített sütőben megsütjük.
(Most rozmaringos baconös burgonyával és két szelet rozmaringos csirkemellel együtt sütöttem.)
Kiválóan illik hozzá a fokhagymás-tejfölös uborkasaláta is (ki gondolná, hogy szeretjük a fokhagymát... :D )