12-14 csirkeszárny
csirkefűszer és / vagy (lehetőleg nátrium-glutamát mentes) vegeta
2 ek étolaj
fél doboz (alkoholmentes) sör
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmosuk, szárazra töröljük, az esetlwgws tollakat, pihéket eltávolítjuk. A fűszereket az étolajjal összekeverjül. Bekenjük a csirkeszárnyakat. (Ha a csirkefűszer nem tartalmaz sót, természetesen sózzuk is.) Jénaiba helyezzük, megborsozzuk őket, majd öntünk az edény aljába fél doboz sört. Az edényre ráhelyezzük a tetejét, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. másfél óra alatt pirosra sütjük. Az utolsó 10-15 percben fedél nélkül sütjük, ha szükséges, grill funkcióra állítjuk, hogy a lé mindenképp elpárologjon.
fél doboz (alkoholmentes) sör
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmosuk, szárazra töröljük, az esetlwgws tollakat, pihéket eltávolítjuk. A fűszereket az étolajjal összekeverjül. Bekenjük a csirkeszárnyakat. (Ha a csirkefűszer nem tartalmaz sót, természetesen sózzuk is.) Jénaiba helyezzük, megborsozzuk őket, majd öntünk az edény aljába fél doboz sört. Az edényre ráhelyezzük a tetejét, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. másfél óra alatt pirosra sütjük. Az utolsó 10-15 percben fedél nélkül sütjük, ha szükséges, grill funkcióra állítjuk, hogy a lé mindenképp elpárologjon.
Rizibizivel tálaljuk.