Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma
kb. 1 csapott evőkanálnyi vaj
1 bögre rizs
kb. 1 csapott tk. só
1-1,5 bögre víz (rizstől függően)
egy maréknyi borsó
Elkészítés:
A rizst alaposan átmossuk. Akkor jó, ha már nagyjából tiszta víz folyik le róla. Egy szűrőben félretesszük, hogy lecsepegjen a maradék víz. A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a lecsepegtetett rizst. Kicsit a rizst is megpirítjuk, közben ízlés szerint sózzuk. Hozzáadunk egy bögre vizet, egyet keverünk rajta, és fedő alatt a lehető legkisebb lángon főzzük.
Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet (nekem mostanában általában elég egy bögrényi).
Míg a rizs lassan fő, lobogó sós vízben megfőzzük a borsót, majd amikor mindkettő kész, összekeverjük őket.