Ezt a receptet egy 1976-os Minerva Nagy Szakácskönyvből vettem. Tinikorom óta csak ez alapján készítem, mert bevált.
Hozzávalók:
2 tojás
1 dl víz
25 dkg liszt
só
(nokedli szaggató)
Elkészítés:
Tegyünk fel egy nagy edényben vizet főni. Amikor felforrt, sózzuk meg.
A tojást, a vizet és a sót keverjük össze, majd keverjük bele a lisztet. Kézi mixerrel gyorsan keverjük össze, és már szaggathatjuk is.
Mindig csak annyit főzzünk, amennyi a szaggatóba belefér. Pár perc alatt megfő (miután feljön a víz tetejére, kb. 1 percre van szüksége). Szűrővel vagy szűrőkanállal kikanalazzuk a vízből, leöblítjük hideg vízzel, majd egy kis étolajjal összekeverjük (így nem ragad).
Én mindig 2 adagot készítek, mert általában több fogy egy adagnál. A maradékból tojásos nokedlit készítek.