Mézeskalács





























Idén nem akartam mézeskalács házat készíteni (már csak azért sem, mert nem találtam a jól bevált receptemet). Gyorsan kerestem egy receptet, és inkább kis figurákat készítettem, mert azt könnyebb megenni, és ajándékba is adható.

A mindmegettén találtam ezt a receptet.

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg méz
10 dkg szoba-hőmérsékletű margarin
12,5 dkg porcukor
5 g őrölt gyömbér
5 g őrölt fahéj
5 g őrölt szegfűszeg
5 g kakaópor
50 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 db tojás

csipet só

A díszítéshez 1 tojás, porcukor

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajat és a margarint beletéve alaposan összegyúrjuk. Légmentesen folpackba tekerjük, majd hűtőben pihentetjük egy éjszakán vagy egy napon át.
Sütőpapírra helyezzük a kiszaggatott sütiket, és alacsony hőfokon addig sütjük, míg az alja egy kis színt kap.
Rácson hűtjük. 




























A díszítéshez gőz felett egy db tojást összekeverünk először egy kevés porcukorral, majd egyre többel. Folyamatosan habosítjuk, és addig teszünk bele porcukrot, míg fényessé és sűrűvé nem válik. Gyorsan zacskóba töltjük, és díszítjük a sütiket, mert hamar megköt! (Ennek ellenére jobban szeretem, mert "biztonságosabbnak" tartom, mint a nyers tojásosat.)
A linzer receptje itt olvasható.