Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma
3 sárgarépa
3 fehérrépa
1/4 zeller
fél fej karfiol vagy kb. 10 db fagyasztott karfiol rózsa
só, bors
kevés kókuszzsír
petrezselyem
igény szerint tészta
igény szerint fűszerpaprika a rántáshoz, vagy tejföl és liszt a habaráshoz
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk A répákat felszeleteljük, a hagymát és a zellert kis kockákra vágjuk.
Kevés kókuszzsíron (kb. fél-egy evőkanál) üvegesre pároljuk a hagymát, megpirítjuk a zöldségeket (a karfiol kivételével). Sózzuk, borsozzuk őket, amint az edénybe kerülnek. Felöntjük vízzel. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a karfiolt, és készre főzzük.
Petrezselyemmel ízesíthetjük, nagyon feldobja. Grízgaluskával vagy egyéb tésztával
A főételtől függ, hogyan készítem: rántással, habarással, vagy csak így hagyom. (Most a tartalmasabb főétel miatt nem sűrítettem.) Ha habarom, nem teszek hozzá tésztát, egyéb esetben általában grízgaluskával készítem (most rizsszem tésztát adtam hozzá).