Epres túrókrém



























Volt egy túróm, amit egy héten belül el kellett használnom, Rövid töprengés után eszembe jutott a túrókrém. Szerettem volna egy vaníliás-mazsolásat készíteni, de nem volt mazsolám, így maradt az epres változat. Önmagában a cukros túró állaga nem tetszett, így került bele némi mascarpone is. Ez által az íze is sokkal jobb lett.

Hozzávalók:
25 dkg eper
barna cukor ízlés szerint
1 tk. vanília kivonat (ennek hiányában vaníliás cukor)
kb. 40 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
10-15 szem eper

Elkészítés:
A túrót összekeverjük 1 ek. barna cukorral és a vanília kivonattal. Mivel így nem elég sűrű, vagy zselatint kellene használni, vagy egy finomabb összetevőt: a mascarponét. Hozzákeverjük a krémsajtot, és a negyedekre vágott epret. Ha az eper fagyasztott, fagyott állapotban tegyük bele, így nem esik annyira össze, és a levét sem pazaroljuk le. Ízlés szerint édesítjük. Ha fagyasztott epret használunk, várjunk kb. fél órát, keverjük meg (az eper leve miatt), és tálaljuk.
A hozzávalókon és a mennyiségeken tetszőlegesen változtathatunk, a lényeg, hogy a saját ízlésünknek megfelelő ízű és állagú desszertet kapjunk.