A boltban láttam nagyon szép brokkolit, ezért kettőt is vettem.
Az egyiknek levettem a rózsáit, ebből lett a csőben sült brokkoli. A többiből (egy egész brokkoliból, illetve ennek a szárából) lett a brokkolikrémleves. Csőben sült brokkolit még nem készítettem, de mindent ki kell próbálni. Az első lépés, hogy megnézzük, mi van otthon. Így születtek a hozzávalók és arányok, de ezeken bármikor változtathatunk.
Hozzávalók:
300 g brokkoli rózsa
2 dl tejszín
70 g bacon
1 csipet só
frissen őrölt bors
1 tk. bio zöldség keverék (mint a vegeta, de ízfokozó nélkül)
3 gerezd fokhagyma
170 g csirkemell
10-20 dkg sajt ízlés szerint
Elkészítés:
A brokkoli rózsákat megmossuk, egy tepsibe vagy jénaiba helyezzük.
A tejszínbe belekeverjük a bacont, a borsot, a zöldség alapot és a szétzúzott fokhagymát. 
A húst megsózzuk, megpirítjuk, majd a tejszínbe tesszük. Ezután a tejszínes keveréket egyenletesen elosztjuk a brokkolin.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Közepes lángon először fedővel, majd fedő nélkül sütjük.
Ha kevésnek tűnik a sajt, szórhatunk még rá, és visszatolhatjuk a sütőbe pár percre.
Burgonyapürével tálaljuk.
Hozzávalók:
300 g brokkoli rózsa
2 dl tejszín
70 g bacon
1 csipet só
frissen őrölt bors
1 tk. bio zöldség keverék (mint a vegeta, de ízfokozó nélkül)
3 gerezd fokhagyma
170 g csirkemell
10-20 dkg sajt ízlés szerint
Elkészítés:
A brokkoli rózsákat megmossuk, egy tepsibe vagy jénaiba helyezzük.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Ha kevésnek tűnik a sajt, szórhatunk még rá, és visszatolhatjuk a sütőbe pár percre.
Burgonyapürével tálaljuk.