Hozzávalók:
5 szem burgonya
só
kb. 2 dkg vaj
tej
100-150 g brokkoli
Elkészítés:
A brokkolit megpároljuk.
A burgonyákat megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, egy szűrőbe öntve leszűrjük, majd visszatesszük a főzőedénybe. Hozzáadjuk a vajat, és egy krumplinyomó segítségével összetörjük a burgonyát. Megkóstoljuk, ha esetleg nem elég sós, a tej hozzáadása előtt célszerű sózni, mert a sót a tejjel könnyen összekeverhetjük. Beleöntünk annyi tejet, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen (a mennyiség függ a burgonya állagától és a saját ízlésünktől, de apránként adagolva nem ronthatjuk el a mennyiséget).
Készíthetjük botmixerrel is. Ebben az esetben tej helyett mindig tejszínt adjunk hozzá, különben nagyon folyóssá válik.
A brokkolit hozzákeverjük (nem kell összetörni, magától is szétesik), és már tálalhatjuk is.