Sacher torta


















Nem találtam olyan receptet, amiben kakaó és csoki is van, így készítettem egyet.

Hozzávalók:
9 tojás
35 dkg barnacukor
25 dkg vaj
15 dkg liszt
7 dkg kakaó
10 dkg étcsoki
1 cs. sütőpor
5 dkg darált mandula

A tortaforma alját papírral béleljük, az oldalát vajazzuk, lisztezzük. Felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval (azért azzal kezdem, mert így nem kell kétszer annyi habverő kar).  A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vagy olvasztott vajat, majd kis adagokban a sütőporos - kakaóporos lisztet és az darált mandulát. Ezután jöhet az olvasztott csoki – ezt gyorsan bele kell keverni a tésztába, nehogy megdermedjen.
Hideg sütőbe tesszük, és a legkisebb lángon sütjük (nekem gázsütőm van, amúgy is takarékon sütök minden süteményt, különben az alja leég, a teteje nyers marad – még a felső rácson is, a sütőt alufóliával bélelve...)

Ha kihúlt, félbevágjuk. Rummal vagy rumaromával kevert sárgabarack lekvárral kenjük. A tetejére is kenünk egy kicsit – ha dzsemet használunk, érdemes a tetejére szántat leturmixolni, hogy később a csokimáz egyenletes legyen.
Kicsit állni hagyjuk, majd a jó minőségű tortabevonót a csomagoláson írtak szerint elkészítjük – vagy veszünk bio csokoládét, gőz felett kis vajjal megolvasztjuk és ráöntjük a tortára, majd elsimítjuk.
Legalább fél napra hűtőbe tesszük, majd élvezzük az ízeket. J
(A fotón látszik, hogy mi szinte azonnal fogyasztottuk, még a csoki sem dermedt meg a tetején... :)  )

Annyira szeretjük, hogy általában ez a torták alapja.

Ez volt az első tortám fondant bevonattal (rossz fondant recepttel)