Nem találtam olyan receptet, amiben kakaó és csoki is van, így készítettem egyet.
Hozzávalók:
9 tojás
35 dkg barnacukor
25 dkg vaj
15 dkg liszt
7 dkg kakaó
10 dkg étcsoki
1 cs. sütőpor
5 dkg darált mandula
A tortaforma alját papírral béleljük, az oldalát
vajazzuk, lisztezzük. Felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval (azért azzal
kezdem, mert így nem kell kétszer annyi habverő kar). A tojássárgáját fehéredésig keverjük a
cukorral. Hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vagy olvasztott vajat, majd kis
adagokban a sütőporos - kakaóporos lisztet és az darált mandulát. Ezután jöhet
az olvasztott csoki – ezt gyorsan bele kell keverni a tésztába, nehogy
megdermedjen.
Hideg sütőbe tesszük, és a legkisebb lángon sütjük
(nekem gázsütőm van, amúgy is takarékon sütök minden süteményt, különben az
alja leég, a teteje nyers marad – még a felső rácson is, a sütőt alufóliával
bélelve...)
Ha kihúlt, félbevágjuk. Rummal vagy rumaromával kevert
sárgabarack lekvárral kenjük. A tetejére is kenünk egy kicsit – ha dzsemet
használunk, érdemes a tetejére szántat leturmixolni, hogy később a csokimáz
egyenletes legyen.
Kicsit állni hagyjuk, majd a jó minőségű tortabevonót
a csomagoláson írtak szerint elkészítjük – vagy veszünk bio csokoládét, gőz
felett kis vajjal megolvasztjuk és ráöntjük a tortára, majd elsimítjuk.
Legalább fél napra hűtőbe tesszük, majd élvezzük az
ízeket. J
(A fotón látszik, hogy mi szinte azonnal fogyasztottuk, még a csoki sem dermedt meg a tetején... :) )
Annyira szeretjük, hogy általában ez a torták alapja.
Ez volt az első tortám fondant bevonattal (rossz fondant recepttel)