A piskóta tésztáját most nem én készítettem, hanem anyósomat kértem meg rá. A saját, bevált receptjét használta.
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt (ha L-es
tojás, púpos liszt)
½ cs. sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és
a szódabikarbónával átszitáljuk. A tojásfehérjét a cukorral kikeverjük, egyesével
beletesszük a tojássárgákat, majd összekeverjük.
20-25 percig 180 fokon sütjük.
Tölteléknek epret és epres pudingport használtam. 750 g fagyasztott epret 2-4 felé vágtam, rászórtam 10 evőkanál cukrot, és egy kis tejjel feltettem főni. Az eper sok levet eresztett, így hozzáöntöttem a fél deci tejjel elkevert 2 csomag epres pudingport, és fokozatosan adtam hozzá annyi tejet, hogy sűrű puding állaga legyen.
Csak egy picit hagytam kihűlni, és töltöttem is a tortába.
Egy tejszínes lágy krém talán finomabb lett volna, de sütinyalókát, tiramisut és még egy Aranyhajas hercegnőtortát is készítettem, így az egyszerűbb megoldást választottam.
Nem volt időm lefotózni a szülinap alatt, így nézett ki egy fagyasztóból elővett szelet:
A tetejét és oldalát az Édesízek honlapján talált, és évek óta használt vajkrémmel kentem. Azért választottam vajkrémet, mert a fondant nem áztatta volna el az ostyát. Anna lila tortát szeretett volna, így nem vontam be szeletelt mandulával vagy mással, csak színeztem. Véletlenül belebotlottam a KIK-ben egy zacskó ostyába, ami a témához passzolt, így néhányat feltettem még a torta oldalára.
A tetejére tortaostyát tettem, amit Adritól rendeltem, majd (az Aranyhaj torta egyes részeinél használt) házi fondantból formázott virágokkal díszítettem.