Ez a 2 éve készített torta volt az első fondanttal bevont tortám - és az első emeletes. Látszik is, de most már azt is tudom, hogy rossz volt a recept, amit találtam. Gyakorlatilag darabokban tapasztottam rá, mert nem lehetett nyújtani - vagy folyt, vagy szakadt. (Mindenkinek azt tanácsolom, hogy olyan receptet válasszon, amiben legalább az egyik van a következők közül: glicerin, glükóz, méz.)
Az alsó torta a szokásos Sacher tortám volt, mert azt mindenki nagyon szereti, felül egy eperkrémmel töltött piskóta volt.
Tudom, hogy most már szebben készíteném el, de büszke vagyok rá, mert ez volt az első fondantos. Arról nem beszélve, hogy az ostyát a férjemmel terveztük, szerkesztettük meg, és kerestünk egy cukrászdát, ami A4-es méretben kinyomtatta. (Nem találtunk előre gyártott WALL-E-s ostyát, így hosszas keresgélés után hallottunk erről az opcióról.) Kivágtam a képeket, a kerek részt természetesen a tetejére tettem, de körben több kisebb képet is elhelyeztem (még hátul és oldalt is voltak képek). A marcipánokat is én készítettem. Nem is tudom, hogyan sikerültek ilyen jól, mert egyrészt akkor még nem tudtam, hogy hol tudok ételfestéket venni az alapszíneken kívül (csak sárgám és kékem volt, zöldet ebből a két színből kevertem, a barnához és a feketéhez a kakaóportól elkezdve a kávén keresztül mindent adtam, mire valahogy kijött a szín). Másrészt nem vagyok egy szobrász, és amikor ezeket formáztam, már kb. 30 órája nem aludtam...
Az alsó torta a szokásos Sacher tortám volt, mert azt mindenki nagyon szereti, felül egy eperkrémmel töltött piskóta volt.
Tudom, hogy most már szebben készíteném el, de büszke vagyok rá, mert ez volt az első fondantos. Arról nem beszélve, hogy az ostyát a férjemmel terveztük, szerkesztettük meg, és kerestünk egy cukrászdát, ami A4-es méretben kinyomtatta. (Nem találtunk előre gyártott WALL-E-s ostyát, így hosszas keresgélés után hallottunk erről az opcióról.) Kivágtam a képeket, a kerek részt természetesen a tetejére tettem, de körben több kisebb képet is elhelyeztem (még hátul és oldalt is voltak képek). A marcipánokat is én készítettem. Nem is tudom, hogyan sikerültek ilyen jól, mert egyrészt akkor még nem tudtam, hogy hol tudok ételfestéket venni az alapszíneken kívül (csak sárgám és kékem volt, zöldet ebből a két színből kevertem, a barnához és a feketéhez a kakaóportól elkezdve a kávén keresztül mindent adtam, mire valahogy kijött a szín). Másrészt nem vagyok egy szobrász, és amikor ezeket formáztam, már kb. 30 órája nem aludtam...