Ezt a nagyszerű receptet a mindmegette oldalán találtam évekkel ezelőtt, azóta is ezt használom. Olyanok is imádják, akik velem ellentétben szívesen esznek nyers tojást, mert ez a desszert krémes, és sokak szerint finomabb, mint az eredeti.
Hozzávalók:
6 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
25 dkg mascarpone
5 evőkanál kristálycukor
2 csomag babapiskóta (ha van, kerek - azzal szebb lesz a végeredmény)
rum vagy rumaroma ízlés szerint
2-3 dl koffeinmentes kávé
2 teáskanál cukor a kávéba
kakaópor a tetejére
Elkészítés:
3 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval tejszínhabbá verek.
5 evőkanál kristálycukrot kikeverek 1 doboz mascarponéval, a pudingporral és a maradék 3 dl tejszínnel.
Előveszek egy edényt. Vékonyan megkenem krémmel, majd lerakok egy réteg rumos kávéba áztatott babapiskótát, és folytatom a rétegzést.
Az utolsó réteg krémet elsimítom, az edényt lefedem, és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Következő nap megszórom natúr (cukrozatlan) kakaóporral.