Tiramisu nyers tojás nélkül




























Ezt a nagyszerű receptet a mindmegette oldalán találtam évekkel ezelőtt, azóta is ezt használom. Olyanok is imádják, akik velem ellentétben szívesen esznek nyers tojást, mert ez a desszert krémes, és sokak szerint finomabb, mint az eredeti.

Hozzávalók:
6 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
25 dkg mascarpone
5 evőkanál kristálycukor
2 csomag babapiskóta (ha van, kerek - azzal szebb lesz a végeredmény)
rum vagy rumaroma ízlés szerint
2-3 dl koffeinmentes kávé
2 teáskanál cukor a kávéba
kakaópor a tetejére

Elkészítés:

3 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval tejszínhabbá verek. 



























5 evőkanál kristálycukrot kikeverek 1 doboz mascarponéval, a pudingporral és a maradék 3 dl tejszínnel































A krémeket összekeverem. 



























Előveszek egy edényt. Vékonyan megkenem krémmel, majd lerakok egy réteg rumos kávéba áztatott babapiskótát, és folytatom a rétegzést. 




























Az utolsó réteg krémet elsimítom, az edényt lefedem, és egy éjszakára hűtőbe teszem. 



























Következő nap megszórom natúr (cukrozatlan) kakaóporral. 


























































Készítettem csokisat is, a csak annyit változtattam, hogy a vaníliás puding helyett csokisat tettem bele, és a tetejére csokit reszeltem.
A férjemnek ez a változat tetszik jobban.