Saslik Ani módra


Szeretem ezt az ételt, mert az előkészítés után "magától elkészül". 
A hozzávalók változhatnak. Máskor burgonyapürével szoktam készíteni, most a kruplit is rátettem a nyársra. Viszont sajnos a gomba lemaradt, mert nem volt itthon.

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
1 csomag bacon
1 csomag aszalt szilva
2 fej hagyma
ízlés szerint gomba
néhány alma (minél keményebb és savanykásabb fajta, annál jobb!)

A húst feldaraboljuk, a baconokat kettévágjuk, majd mindegyikbe beleteszünk egy darab sózott, borsozott húst. A hagymákat négy felé, a burgonyát 3 részre, az almákat csak félbe vágjuk (és kivesszük a magját). 


Nyársra húzzuk a hozzávalókat. Mindegy a sorrend, de tegyünk mindenből. Nálam a sorrend általában: alma, baconös csirke, gomba, hagyma, aszalt szilva, de most a burgonyát a csirke mellé tettem, hogy a szalonnától jobb íze legyen, és ne legyen nagyon száraz. Tepsibe helyezzük úgy, hogy ne érjen le az alja.




























Alufóliával letakarjuk, és megsütjük.





























Látszik, hogy most nem volt az a fajta alma, amit igazán szeretek (ez jobban összeesett), de így is fonom volt! :)