Hozzávalók:
A leveshez:
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só, bors, esetleg kömény
fűszerpaprika
víz
A gombóchoz:
3-4 db burgonya
só
liszt
Kevés olajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, majd rászórunk 1 teáskanál fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Én nagyon szeretem, ha kömény is van benne.
Felforraljuk, félretesszük (jobb, ha áll egy kicsit, így besűrűsödik).
1 darab tojást felverve és a lassan a levesbe csurgatva tojásos rántott leves is készíthető.
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só, bors, esetleg kömény
fűszerpaprika
víz
A gombóchoz:
3-4 db burgonya
só
liszt
Kevés olajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, majd rászórunk 1 teáskanál fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Én nagyon szeretem, ha kömény is van benne.
Felforraljuk, félretesszük (jobb, ha áll egy kicsit, így besűrűsödik).
1 darab tojást felverve és a lassan a levesbe csurgatva tojásos rántott leves is készíthető.
A krumplit lereszeljük, sózzuk, majd összekeverjük annyi liszttel, hogy vizes kézzel formázható legyen. Azért nem írok pontos mennyiséget, mert ez függ a krumpli és a liszt minőségétől is. Lobogó sós vízben megfőzzük a kb. 4-5 centis gombócokat. (Nem formázhatók előre, egyből be kell dobni őket a vízbe, különben kilapulnak, odaragadnak a felületre.) Miután feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük a gombócokat.