Nemrég vettem mungóbab csírát, így készítettem egy tésztát az itthon található alapanyagokból.
Hozzávalók (kb. 6-8 adag):
1 csirkemell
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál (kukorica) liszt
3 gerezd fokhagyma
1 db 2-3 cm-es gyömbér reszelve
1 ökölnyi brokkoli
1 sárgarépa
1 marok zöldbab
1 maroknyi erdei gomba keverék
1 üveg mungóbab csíra
szójaszósz ízlés szerint
spagetti, vagy más tetszőleges tészta
Elkészítés:
A csirkemellet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lisztet. Ráreszeljük a gyömbért és rányomjuk a fokhagymát. Egy serpenyőt (vagy WOK-ot) felforrósítunk, zsiradékot teszünk bele (én kókuszzsírt használtam), majd a húst megpirítjuk. Amikor már jól megpirult, ráöntünk fél-egy deci vizet, és azonnal lefedjük (így sokkal puhább lesz). Öntünk hozzá szójaszószt. Beletesszük a zöldségeket. Most a répa és a mungóbab csíra kivételével minden zöldség fagyasztott volt, így először a brokkolit tettem bele, 2-3 perccel később a gombát és a zöldbabot, utána a répaszeleteket, és legvégül a csírát. Szükség szerint öntünk rá még vizet. Spagettivel szoktam kínálni, de most a változatosság kedvéért pennét választottam. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd erre is öntünk szójaszószt, és a zöldséges hússal összekeverjük.