Avagy savanyú káposztás tócsni.
Gyermekkoromban azt hittem, ez "A" sztrapacska. A juhtúrós verzióról tinikoromban hallottam először, de nem is kóstoltam meg soha, mert sajnos nem szeretem a juh tejtermékeket.
Hozzávalók:
Kb. fél kg savanyú káposzta
1-1,5 kg burgonya
Hozzávalók:
Kb. fél kg savanyú káposzta
1-1,5 kg burgonya
liszt
só, bors
Elkészítés:
só, bors
Elkészítés:
A káposztát jól kimosom, sózom, borsozom, majd megdinsztelem.
Ezt is a tócsni tésztából szoktam készíteni.
A burgonyát lereszelem, sózom. Összekeverem annyi liszttel, hogy ne folyjon. Egy lapostányérra helyezem, és villával lobogó sós vízbe szaggatom. (Miután feljön a víz tetejére, még 1-2 percig főzöm.)
A hosszúkás galuskákat a káposztába forgatom, és már ehetjük is! Jó étvágyat! :)
Ezt is a tócsni tésztából szoktam készíteni.
A burgonyát lereszelem, sózom. Összekeverem annyi liszttel, hogy ne folyjon. Egy lapostányérra helyezem, és villával lobogó sós vízbe szaggatom. (Miután feljön a víz tetejére, még 1-2 percig főzöm.)
A hosszúkás galuskákat a káposztába forgatom, és már ehetjük is! Jó étvágyat! :)