Sacher torta Ani módra


















Ezt a receptet akkor kísérleteztem ki, amikor pár éve nem találtam olyan receptet, amiben csoki és kakaó is van.

Hozzávalók:
9 tojás
35 dkg barna cukor
25 dkg vaj
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 dkg darált mandula
7 dkg kakaó
10 dkg olvasztott étcsokoládé
fél - egy üveg barack lekvár (ízlés szerint)

A tortaforma alját papírral béleljük, az oldalát vajazzuk, lisztezzük. Felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval (azért a fehérjével kezdem, mert így nem kell elmosni a tojássárgájás habverő kart).  A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vagy olvasztott vajat, majd kis adagokban a sütőporos - kakaóporos lisztet és a darált mandulát. Ezután jöhet az olvasztott csoki – ezt gyorsan bele kell keverni a tésztába, nehogy megdermedjen.
Hideg sütőbe tesszük, és a legkisebb lángon sütjük (nekem gázsütőm van, amúgy is takarékon sütök minden süteményt, különben az alja leég, a teteje nyers marad...)
Ha kihűlt, félbevágjuk. Rummal vagy rumaromával kevert sárgabarack lekvárral kenjük. A tetejére is kenünk egy kicsit – ha dzsemet használunk, érdemes a tetejére szántat leturmixolni, hogy később a csokimáz egyenletes legyen.
Kicsit állni hagyjuk, majd a jó minőségű tortabevonót a csomagoláson írtak szerint elkészítjük – vagy veszünk bio csokoládét, gőz felett kis vajjal megolvasztjuk és ráöntjük a tortára, majd elsimítjuk.

Legalább fél napra hűtőbe tesszük, majd élvezzük az ízeket. 
Mi azt sem vártuk meg, hogy a csoki megdermedjen, de már nagyon meg akartuk kóstolni... :)

Ezen a tortámon hagytam megdermedni a csokit: