Pulykamell ropogós zöldbabbal és krokett golyókkal




























Nem tudtam, mi legyen ma az ebéd. Volt egy kis pulykamellem, a fagyasztóban bio zöldbabom, így ez lett belőle...

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só, bors, kakukkfű

Elkészítés:
A hagymát megpirítjuk, majd hozzátesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk. Miután megpirult, hozzáöntünk egy kis vizet, és fűszerezzük kakukkfűvel. Belenyomunk egy gerezd fokhagymát. Amikor a hús megpuhul, beletesszük a megmosott fagyasztott babot. Ne főzzük túl, maradjon ropogós. Hozzáöntjük a tejszínt. Ha túl híg, tehetünk bele egy kanálnyi lisztet. A végén tegyünk bele még fokhagymát, hogy intenzívebb legyen az íze.

Most egy félkész (fagyasztott) állapotban kapható krokett golyót sütöttem hozzá.