Ezt a receptet egy kolléganőmtől kértem el, annyira ízlett a többihez képest.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
3-4 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál víz, ha szükséges
A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd a vajjal ismét elkeverjük. Hozzáadjuk a citromlevet. Beleöntjük a sütőporos lisztet, majd összegyúrjuk. Ha nagyon kemény a tészta, hozzáadunk egy kanál vizet. Hideg helyen egy órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsiben megsütjük.
Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk a tetejét és az alját.
A kisfiam keresztelőjén bevált desszertet szerettem volna felszolgálni. Ez volt az egyik (a tiramisu a másik).
Karácsonykor is szívesen készítem:
És szülinapokra, névnapokra is:
Ez a húsvéti változat (a gyerekek segítettek a díszítésben):
Hozzávalók:
50 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
3-4 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál víz, ha szükséges
A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd a vajjal ismét elkeverjük. Hozzáadjuk a citromlevet. Beleöntjük a sütőporos lisztet, majd összegyúrjuk. Ha nagyon kemény a tészta, hozzáadunk egy kanál vizet. Hideg helyen egy órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsiben megsütjük.
Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk a tetejét és az alját.
A kisfiam keresztelőjén bevált desszertet szerettem volna felszolgálni. Ez volt az egyik (a tiramisu a másik).
Karácsonykor is szívesen készítem:
És szülinapokra, névnapokra is:
Ez a húsvéti változat (a gyerekek segítettek a díszítésben):