Latte macchiato





Hozzávalók:
egy adag kávé
tej - attó függően, mekkora a poharunk / bögrénk
igény esetén méz vagy kávészirup 
tejhabosító

Elkészítés:
Főzünk kávét, melegítünk tejet. A tejet tejhabosítóval felhabosítjuk (én évek óta egy 300 Ft-os ikeásat használok). A poharakat majdnem tele töltjük a felhabosított tejjel. 




Vagy nagyon óvatosan lecsorgatjuk a kávét a pohár szélén, vagy a hab főlé egy kanatat szorítunk a pohár falához, és abba töltjük a kávét. Ha elég lassan és óvatosan öntjük, a kávé a hab alatt jelenik meg. 





A mézet vagy kávészirupot ugyanígy csorgatjuk le.





A tetejét csak akkor díszítsük, ha tejszínhabbal készítjük, mert a tejhab azonnal összeesik, ha kakaót vagy fahéjat szórunk rá.
Fogyasztás előtt természetesen érdemes összekeverni, de így is jól néz ki.