Tigriskenyér 2.0





Továbbra is Évi néni kenyérreceptje az alap, kicsit változtatva rajta.


Hozzávalók:
75 dkg bioliszt
4 dl víz
2 dl bio natúr joghurt
2 tk barnacukor
2 tk só
1 dkg friss élesztő
2 tk sikér

A tetejére:
1 csipet friss élesztő
bio rizsliszt
annyi langyos víz, amennyitől kenhető lesz, de nem folyós.

Elkészítés:
A Liszthez hozzákeverjük a sikért és a sót. A langyos vízbe beletesszük a cukrot, majd az élesztőt. Amikor az élesztő felfut, összekeverjük az összes hozzávalót, pár percig dagasztjuk.
8-12 óra múlva lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kilisztezett edénybe tesszük, és fél órát újra kelesztjük.
Most reggel készítettem a tésztát, délután sütöttem meg.
Elkészítjük a tigriskenyér-mázat, majd lekenjük a kenyeret. Pár perc múlva előmelegített sütőben lefedve fél órát sütjük, majd a fedőt levéve, 200 fokra csökkentve a hőt, még 15 percig sütjük.