Ma újra megsütöttem Évi néni kenyerét kicsit változtatva.
Legközelebb így tervezem az elkészítését:
Hozzávalók:
75 dkg BL-80 kenyérliszt
4 dl víz
2 dl natúr joghurt
2 tk cukor
2 tk só
0,8 dkg friss élesztő
2 tk sikér - ez segít, hogy kevésbé legyen lapos, mint most a képen
Máz (javítva, hogy legközelebb jobb legyen):
50 g friss élesztő
3 dkg rizsliszt
35 ml meleg víz
1/2 kk cukor
50 g friss élesztő
3 dkg rizsliszt
35 ml meleg víz
1/2 kk cukor
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük pár perc alatt, és lefedve pihentetjük néhány órán keresztül. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, teflon wokba (vagy hasonló edénybe) tesszük, és fél órát újra kelesztjük.
Bekenjük a mázzal, majd 230 C-ra előmelegített sütőben (alul-felül sütésen 250 C-on) lefedve fél órát sütjük, majd a fedőt levéve, 200 fokra csökkentve a hőt, még 15-20 percig sütjük.