Falafel




Volt egy fél doboz csicseriborsó konzervem, ami egy főételből maradt. Arra gondoltam, hogy készítek falafelt belőle. Még nem készítettem, így keresgéltem a neten. Találtam is egy receptet a gyémántkonyha oldalán, ami nagyon bevált.

Elővettem még egy konzervet, és - mivel 1,5 doboz csicseriborsóm volt - természetesen mindennek a másfélszeresét vettem. A boltban csak nagyon fonnyadt petrezselyem volt, a szárítottat pedig nem szeretem, így ez most kimaradt (sajnálom, mert a frisset nagyon szeretem). Ennek ellenére isteni finom lett.

Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó - kb 240 gr csicseriborsó
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás vagy 2 kisebb
1 mokkáskanál őrölt koriander
1  mokkáskanál őrölt kömény
1 evőkanál aprított petrezselyem
2 evőkanál pirított szezámmag
1 mokkáskanál só
kb 3 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csicseriborsót átmossuk, pépesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és  fokhagymát és a többi hozzávalót majd hozzá keverünk annyi zsemlemorzsát amennyivel összeáll.  Fél órára hűtőbe tesszük, vizes kézzel golyókat formálunk, meghempergetjük szezámmagos zsemlemorzsában, és olajban kisütjük.
Salátával, fokhagymás-sós tejföllel kínáljuk.